2009-11-01 00:06 #0 av: cina65

Detta är inget stängt forum. Vem som helst kan läsa utan att vara medlem eller inloggad. Inte bara idag, utan flera år efter att du skrev ditt inlägg...

Det är inte ovanligt att folk skriver om negativa upplevelser de haft här på Ridsport. Det har hänt flera gånger och kommer garanterat hända igen. Så länge ingen person blir utpekad, där man nämner namn eller annat som direkt kan kopplas till en person av vem som helst så är det självklart okej. Men tänk efter före...

Detta är internet. Vem som helst kan läsa det du skriver. De inloggade medlemmarna utgör bara en väldigt liten del av de dagliga besökarna på det här forumet. Alltså är det väldigt många anonyma besökare, som vi inte märker någonting av. Och det kan vara precis vem som helst. Genom en enkel sökning på t.ex Google kan man dessutom hitta trådar som är flera år gamla.

Så vill du skriva om något dåligt, en misskött häst, ett företag som inte uppfyllt dina förväntningar, en person som betett sig dåligt, ja vad som helst, se då till att du står för det du skriver. Det har, vid mer än ett tillfälle, hänt att personen som blir omtalad i negativa ordalag hittat det inlägget och läst det. Även om man inte nämner några namn eller på annat sätt pekar ut en person så det blir påhopp, så kan fortfarande personen det handlar om förstå att det handlar om honom/henne och räkna ut vem som skrivit.

Kan du då stå för det du skrivit? Är det någonting du är beredd att "tala om" för personen via ett internetforum? Kan du stå för det om två år, om personen hittar inlägget först då? Är det fakta du har, eller kan du ha missuppfattat hela situationen?

Det är frågor du bör ställa dig själv innan du skriver om något sånt. Tänk dig även in i situationen själv, hur skulle du reagera om du hittade någon som skrivit så om dig på internet? Skulle du kanske bli sårad, och önskat att personen gått direkt till dig och sagt det istället? Ja, då kanske det är vad du borde göra först...

Men så länge du kan stå för det du tänker skriva, i alla lägen, och inte pekar ut någon, så är det fritt fram. Men tänk efter före, främst för din egen skull, för att slippa obehagliga situationer om någon du inte räknat med skulle läsa det.

Personliga påhopp är något vi inte tillåter på sajten. Dock är det en stor sajt, och trots att vi är flera som jobbar med den så kan vi missa sånt som skrivs. Så ser du något personligt påhopp eller annat du inte tycker är acceptabelt i någon tråd, så kontakta gärna sajtvärden eller någon medarbetare via PM så vi kan åtgärda det.

Denna artikel är lånad av Ridsport iFokus och skriven av Alex.